MESAFE
MESAFE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SERDAR ORTACLA HAYAT GUZEL


Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

baş ağrısı bitkisel tedavi

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1baş ağrısı bitkisel tedavi   Empty baş ağrısı bitkisel tedavi Perş. Ocak 13, 2011 1:25 pm

dejavu

dejavu
Co-Admin
Co-Admin

Başınız ağrımaya başladığında hemen bir ağrı kesici alanlardansanız, biraz daha dikkatli olmanızı öneririz. Çünkü aldığınız ilaç başınızın ağrısını geçiriyor olabilir ancak ya yan etkileri ne olacak ? Ne de olsa kullanılan ilaçların kimyasal bir yönü var. Acaba çözümü ilk önce doğa da aramak daha mı doğru olur. Geçmezse doktor kontrolünde ilaç kullana- bilirsiniz. Aşağıdaki bitkilerin özellikle baş ağrısına çok iyi geldiği söyleniyor. İsterseniz siz de bir deneyin ve şaşırtıcı sonuçlarını gözlemleyin. Tercih size kalmış.

Anason tohumları, yakılarak dumanı solunursa, baş ağrısını giderir.

Ardıcın rendelenmiş meyveleri, sirke içine konulup bekletildikten sonra bir bezle alınıp üzerine sarılırsa, baş ağrılarını giderir.

Ihlamur çayı çiçeklerinden elde edilen ıhlamur ruhu, baş ağrısını keser.

Karabiber tarçınla karıştırılarak kullanılırsa, baş ağrısını giderici etki yapar. Ihlamurla kaynatılınca da sancı kesici etkisi vardır.

Limon suyu, 1 su bardağı kahve içine sıkılıp içilirse, baş ağrısına etkili olur.

Muzun içindeki magnezyum, baş ağrısı ve kramplara karşı faydalıdır.

Nane çayı ve üzerlik otu, baş ağrılarını dindirir.


Böyle bir durumda bolca elma yemenizi öneririz. Elmada bulunan pektin, başağrılarını giderici özelliğe sahiptir. Bu madde kandaki kolestrin miktarını düşüreceğinden baş ağrısını da azaltacaktır. Çünkü baş ağrısı, kandaki yüksek miktardaki kolestrinden kaynaklanmaktadır. Ama eğer aşırı derecede alkol almışsanız ve baş ağrınızın bundan kaynaklandığını düşünüyorsanız, birkaç damla limon damlatılmış koyu bir kahve deneyiniz.


1-Baş, sirke ile yıkanır, iyice kurulandıktan sonra alın üzerine ince ince dilimlenmiş patatesler konur. Bu patatesler her lOdakikada bir değiştirilmelidirler.

3-Bir tane limon ince dilimler halinde yuvarlak yuvarlak kesilir ve alına konur. 10 dakikada bir değiştirmek gerekir.

4-Yarım kilo gülsuyuna, iki tutam kekik atılır. 15 dakika bekletildikten sonra içine bir bez parçası batırılır. Bu bez parçası alına konur. Beş dakikada bir bu şekilde kompres yapılır.

5-Bir adet acıhıyar iyice dövülüp, alına sürülür.

6-Soğuğun sebebiyet verdiği baş ağrılarında ise bir yemek kaşığı rendelenmiş karaturp yiyiniz.

Başın tepesinde meydana gelen baş ağrıları

Bir bezi sirkenin içine batınp, kafanın tepesine koyunuz.


Alın ve şakaklardaki baş ağrıları

Bu baş ağrılarına genellikle böbrek rahatsızlıkları da sebep olur.

1-İki adet temiz lahana yaprağını alnınıza yapıştırın. Faydasını göreceksiniz.

2-Baş ağrılarının çeşitli sebepleri olmakla beraber, en güzel ilacı bütün işleri bırakıp sessiz bir yerde istirahate çekilmek ve bol temiz hava almaktır.

3-Kahvesi bolca, soğuk kahve içilir.

4-Şakaklara limon kolonyası ile masaj yapılır. Kolonya bulunamazsa limon suyu da aynı işi görür.

5-Sirkeye batırılmış bez, alın ve şakaklara konarak hafif hafif masaj yapılır.

6-Yeni çekilmiş kahvenin dumanı buğu şeklinde buruna çekilir.

7-Çavdar ve arpa kavrulup kahve gibi içilir.

8-Bir miktar melisa ve bir tutam mine çiçeği haşlanarak çay gibi içilir.



Baş ağrısı için Şifalı Bitkiler

Şifalı Bitkiler > Bitkiler, Bitki Çayları, Meyveler, Sebzeler, Baharatlar

badem
Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Böbrek, mesane ve tenasül yollarındaki iltihapları giderir. baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir.

çörekotu
İştah açar. Vücuda kuvvet ve dinçlik verir. Hazmı kolaylaştırır. Mide ve bağırsak gazlarını söker. Koklanacak olursa baş ağrısını keser.

hayıt
İdrar söktürür. Sancıları keser. Aybaşı kanamalarını düzenler. Anne sütünü artırır. Hazımsızlığı giderir. Karın ağrısı ve ishali keser. Ayak şişlerini indirir. Akrep ve arı sokmalarında kullanılır.

melissa
Yapraklar yatıştırıcı, midevi, gaz söktürücü, terletici ve antiseptik etkilere sahiptir. Huzursuzluk ve sıkıntıları giderir. Hafıza zayıflığına faydalıdır. baş dönmesi ve kulak çınlaması gibi şikayetleri keser. Hazımsızlık, baş ağrısı ve migrende de faydalıdır. Daha çok çay halinde kullanılır.


Beyine fazla kan hücumu, sinüzit, nezle, grip, bademcik, yüksek tansiyon, düşük tansiyon, kabızlık, göz bozukluğu, şeker hastalığı dolaşım bozukluğu karaciğer ve safra rahatsızlığı solunum yetersizliği tifo, verem menenjit ve aşırı üzüntü baş ağrısına sebep olabilir.

Baş ağrısı için Ahmet Maranki’ den öneriler:

- Hanımların adet günlerinde görülen baş ağrıları için, bir çay bardağı sıcak suya, bir kahve kaşığı civanperçemi otu konulur, 10 dakika demlenip süzülür ve günde 2 çay bardağı içilir.

- lavanta, papatya, kekik, karabaş otu gibi bitkiler, bir çay bardağı sıcak suya, bir kahve kaşığı koyup 5 dakika demlenip süzülür.

- Migren için, 2 su bardağı kaynar su içine birer tatlı kaşığı hafif ezilmiş fesleğen, defne ve oğul otu konularak 15 dakika demlenir. günde 2-3 bardak içilir. Bu karışımın içilmesine düzenli olarak en az 1 ay devam edilirse zamanla migrene şifa olur.

- Bir bardak kaynar suya yarım çay kaşığı toz zencefil konur, günde 3 bardak içilir.

- Bir bardak kaynar suyu 4 -10 gram arası oğulotu konulur. 10 dakika bekletilip 3 bardak içilir.

- Bir bardak kaynar suya, 2 gram papatya konulur 10 dakika bekletilip günde 2 defa içilir.

-20 gram ıhlamur, 40 gram kediotu kökü 20 gram lavanta çiçeği , 20 gram oğulotu yaprağı karıştırılıp 1 bardak kaynar suya, 5-10 gram konur, 10 dakika bekletilip günde 2-3 fincan içilir.

Baş ağrısı kan aldırmakla da tedavi edilebilir. Eğer başın sağ kısmı ağrıyorsa sağ koldan, sol kısmı ağrıyorsa sol koldan kan alınması baş ağrısını olumlu yönden etkiler.

Baş Ağrısı Nasıl Geçer?

1- Baş ağrısını önlemek için, az yemek, az içmek, az düşünmek, çok uyumamak ve alkol kullanmamak gerekir.
2- Gül suyu, taze kişniş ve badem yağı lapa yapılarak başa konulursa ağrıları alır.
3- Serkencebin (sirke ve bal karışımı bir tür şerbet) ve semiz otu suyunun karışımı içilmelidir.
4- Katran köpüğü 2 gram, 1 bardak bal şerbeti birlikte içilirse baş ağrısını ve balgamı sökütür.
5- 100’er gram miyen kökü, udihindi, mercan köşk birlikte dövülür ve elde edilen tozları 1000 gram susam yağına katılır dörtte biri kalana kadar kaynatılır ve başa sürülerek iyice ovulur.
6- Misk, safran maddeleri toz haline getirilerek enfiye gibi burna çekilir.
7- Bir bardak limon usaresi içilmelidir.
8- Menekşe çiçeği koklanabilir.
9- Ayva çiçeği bal ile macun yapılarak bir kaşık yenilir.
10- Helile ıslatılarak bir bardak suyu içilir.
11- Beş gram defne tohumu dövülerek bala karıştırılıp yutulur.
12- Karabaş otu bal ile reçel haline getirilerek bir kaşık yutulur.
13- Karabaş otu kaynatılarak bir bardak içilir.
14- Bir kaşık badem yağı içmek baş ağrısına iyi gelir.
15- Bir bardak kabak suyu içilir.
16- 10 gram helile tozu bir bardak sıcak su ile karıştırılıp içilmelidir.
17- Kulağa 2-3 damla soğan suyu damlatılabilir.
18- 200’er gram rezene ve kına su ile hamur yapılır ve ayaklara konulur.
19- Gelincik iç içeği sirke ile hamur yapılır başa konulur.
20- Hüdhüd kuşunun tacı başta taşınırsa baş ağrısı geçer.
21- Besbase, menekşe yağı ile burna çekilirse baş ağrısını keser.
22- Papatya kaynatılarak içilirse baş ağrısına iyi gelir.
23- Anason tütsüsü kuvvetlice burna çekilmelidir.
24- Mersin ağacının yaprakları kaynatılarak lapa yapılır ve başa bağlanır.
25- Nane arpa ile lapa yapılır ve başa bağlanır.

Domuz gribinden ölenlerin artması birçoğumuzu tedirgin ediyor. Toplumda korkuya sebep olan bu virüse karşı geliştirilen aşı ile ilgili tartışmalar da bitmedi.

Ancak H1N1 virüsüne karşı tek önlem aşı değil; uzmanlar zararlı mikroorganizmalara karşı en iyi korunmanın bağışıklık sistemini güçlendirmekten geçtiğini söylüyor. Sağlıklı beslenen birinin tedaviye ihtiyacı olmadığını belirten Dr. Ender Saraç, iş ve okul hayatında arka plana attığımız beslenmenin sağlıklı bir yaşamın habercisi olduğunu vurguluyor. Saraç, domuz gribinin doğal aşısının iyi ve bilinçili beslenme olduğunu belirtiyor. İşte Saraç'a göre mutlaka yememiz gereken yiyecekler...

Mikroorganizmaların çoğalmasını sağlayacak bir beslenme tarzından uzak durmalıyız. Kanda şekeri ve yağı yükselten bir beslenme tarzı mikroorganizmaları artırdığı için enfeksiyon kapmayı kolaylaştırıyor. Şeker ve un oranı yüksek yiyecekler yememeye özen göstermeliyiz. Mayonez, beyaz ekmek, aşırı beyaz şeker tüketimi bağışıklık sistemini zayıflatıyor. Bu nedenle çok yağlı yiyeceklerden uzak durmamız, virüslerin de bize yaklaşmasını önleyecek.

Vücut direncisini arttıran yiyecekler

Yeterli miktarda protein almak şart. Tavuk etinin beyaz kısmı, balık, yumurta, kırmızı et, yoğurt, peynir, süt gibi gıdalar olmalı. Ayrıca bitkisel protein kaynaklarını artırmak için yeşil mercimek, nohut, soya fasulyesi, kuru börülce, bezelye gibi gıdaları sık sık tüketmeli. Tabii bir de vücut direncini artırmanın, hastalıkları atlatmanın yegâne çaresi olarak bilinen C vitamini var. Limon, greyfurt, mandalina C vitamininin en yoğun olduğu meyvelerden. Bunun yanında taze sivribiber, kivi, maydanoz, kuşburnu, nar, domates, kuzukulağı otu özellikle şu zamanlarda bolca yemeniz gereken meyve ve sebzeler arasında. Protein ve C vitamininin ötesinde bağışıklık sisteminin iyi çalışmasını sağlayan bir başka mineral ise "çinko". Yeterli çinko enfeksiyonlara karşı direnci artırır.

Domuz gribi aşısının doğal alternatifleri

Bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirici bu bitkiler, vücudumuzu virüslere karşı savunmanın yanında hastalıkları da tedavi ediyor.

Umca: Tamamen doğal özellik taşıyan bir karışım. İçinde sardunda köklerinden çıkarılan bir öz var. Bu bitki, Güney Afrika kökenli. Düzenli kullanıldığında enfeksiyonlara karşı direnci artırıyor. Soğuk algınlığında virüsleri yok ediyor. Hastalık başlamadan ya da belirtilerinin olduğu anda 'umca'yı kullanmak, en hızlı tedavi yolları arasında gösteriliyor. Umca'yı meyve sularının ve sütün içine katabilirsiniz. Bu şekilde çocuklarınız da sever. Umcayı eczanelerden alabilirsiniz.

Ekinezya: Bu bitki virüsleri yok edici viral özelliğe sahiptir. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Betaglucan: Genelde ekmek mayası mantarından elde edilen betaglucan preparatları yan etkisiz bir şekilde bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Hem korunmada hem de tedavide büyük bir destek sağlıyor.

Domuz gribine karşı özel bitki çayı

Malzemeler: Taze ve kuru kök zencefil, tane karanfil, hibiskus, kuşburnu, ekinezya ve ıhlamur.

Hazırlanışı: Bir bardak suya 2-3 adet parmak ucu kadar kök zencefil, 2 adet tane karanfil, küçük bir tutam hibiskus, yarım tatlı kaşığı kuşburnu, bir tutam ekinezya, 1 tutam ıhlamur ekleyin. Bu bitkileri 1-1,5 dakika kadar cezvede kaynatın, 3-4 dakika demleyin, sonra süzün ve içerisine bir kaşık bal koyup karıştırın. Hazırlanan çaydan günde 3 defa için.

Solunum yollarınızı dezenfekte edin

Otobüste, metroda, otobüste aldığımız mikropların haddi hesabı yok. Hal böyle olunca domuz gribinin de sık sık konuşulduğu şu günlerde yapılması gerekenlerin başında el ve vücut temizliği geliyor. Uzmanlar buna alternatif bir de solunum yollarını dezenfekte edici bir yol öneriyor. Diyorlar ki: Okaliptus yağını bir litre kaynar suya 6 damla ilave edin ve başınızı suyun kaynadığı kaba doğru uzatın. Uzmanlara göre bu işlem solunum yollarını dezenfekte ediyor. Bir de karanfil çiğnemek, virüs, bakteri ve mantarların üremesini azaltıyor.

(Kaynak: Zaman)

zeytin çekirdeği faydaları zeytin çekirdeği faydaları zeytin çekirdeği nedir ne işe yarar

Aşağıda okuyacağınız makale Bulgar ve ABD li bilim adamlarının yaptıkları çalışmalar temel alınarak sunulmuştur. Bu araştırmaların hepsinde zeytin çekirdeğinin boğaz boşluğundan mideye iniş asamasına kadar eridiği gerek denekler üzerinde yapılan çalışmalar gerekse cihazlarla tespit edilmektedir.

Otorite olarak kabul görmüş uzmanlar en gelişmiş şartlarda dahi bir ilaç yapsa bu ilacı insanlar üzerinde test etmeden yıllarca hatta birkaç nesil gözlemlemeden sonucu net olarak şudur diyebilmek imkânsızdır..

Zeytin çekirdeğinin yutulması günümüz insanları arasında yeni duyulan bir olay olmasına rağmen atalarımızın birçoğunun yaptığı bir tekniktir. Yani olumlu etki ve tesirleri senelerdir hatta asırlardır bilinen bir şeydir.
1985 li yıllarda başlayan araştırmalar bugüne kadar devam ettirilmektedir. Yaklaşık 25 sene süren neticede karşılaşılan hadiseler hayret vericidir. Bu neticelere bin kişi değil belki yüz binlerce insan tarafından karşılaşılmıştır demek daha doğrudur:

Midesinde yanma olan herkes zeytin çekirdeğini yuttuktan sonra rahatladığını ifade etmiştir.

Zeytin çekirdeğini yutan kimseler sindirim yolu rahatsızlıklarının bittiğini(kabızlık gibi) ifade etmişlerdir.

Zeytin çekirdeği yutan kişilerde basur problemiyle karşılaşılmamış hatta basuru olup ta yutanlar iyileştiklerini ifade etmişlerdir.

Zeytin çekirdeğini senelerdir yuttuğunu bildiğimiz insanlarda kanser hadisesine nadiren rastlanılmıştır.

Son günlerde gelen yoğun telefon trafiğinden dahi birkaç gündür zeytin çekirdeklerini yutmaya başlayıp ta yukarıdaki benzeri rahatlamaları hissettiklerini söyleyen onlarca insan vardır.

Tavsiyemiz bizzat kendinizin denemesidir. Günde yediğiniz 5–6 tane zeytin çekirdeğini yutun ve kararı kendiniz verin. Ne biz nede bir başkası değil bizatihi kendi vücudunuz buna karar versin. Faydasını görürseniz lütfen çevrenizdekilerle de evinizdeki küçük çocuklarda dâhil olmak üzere bu uygulamayı yapın.

Bizim elde ettiğimiz verilere göre aklımızın almayacağı kadar şifalı bir doğal uygulamadır. Yapmanın zarar değil fayda verdiğine inanıyor ve çevremize şiddetle tavsiye ediyoruz.

Zeytinyağı asırlardır en iyi en mükemmel yağ olarak bilinen gıda maddesidir. Hatta reklâmlar da bile mucize olarak lanse edilir.

Yemeklik zeytinyağı normal şartlar altında muhafaza edilirse bozulmadan yenilebilecek evsafta asırlarca kalabilen yegâne yağdır. Nitekim arkeolojik kazılarda 3 bin 5 bin yıl önce olduğu tahmin edilen mezarların yanında bozulmamış evsafta zeytinyağı da bulunabilmektedir. Zeytinyağında +10 derecelerde donmayı temin eden de bu maddelerdir.Yani evinize satın alacağınız zeytinyağının buzdolabında donabilen olmasına dikkat ediniz.

Zeytinyağından sabun yaparsanız yağlı ciltlerde yağ dengesini kuru ciltlerde ise yağlandırma özelliği temin eden bir hususiyet olduğunu tespit edersiniz. Yağ içerisinde antioksidan (bozulmadan kalabilme) sabun içerisinde re-oily (geri yağlandırıcı) olarak tabir ettiğimiz özellikleri sağlayan bu madde veya maddelerin ne olduğu bugün dahi bilinememektedir. Bu maddelerin ne olduğunun bilinmesi belki de çok uzun yıllar sağlıklı bir şekilde yaşamanın da ipuçları olabilecektir.

Zeytinyağını diğerlerinden farklı kılan bu madde veya maddeler en yoğun halleri ile zeytin çekirdeğinin içerisindedir. Herhangi bir zeytin çekirdeğinin her iki ucunu hafifçe törpülerseniz çekirdeğin içinin oyuk olduğunu ve içerisinde pıhtılaşmış veya çok koyu kıvamlı bir yağ olduğunu görürsünüz. Bahse konu olan maddelerin burada ki konsantrasyonu %80 lere varan miktarlardadır. Zeytin çekirdeği muhteviyatında ki bu faydayı elde etmek için ise zeytin çekirdeklerini atmayıp yutmak gerekir.

En gelişmiş cihazlarla yapılan araştırmalar zeytin çekirdeğinin boğaz boşluğundan geçip mideye ulaştığı anda eridiğini tespit etmiştir. Hazmı en kolay olan yiyecek maddesi zeytin çekirdeğidir. Bu uygulamanın insan vücuduna faidelerinin ise:
1-ülser gastrit gibi mide problemlerini bitirdiği;

2-bağırsak ve sindirim yollarını düzenlediği;
3-Basur ve prostatı engellediği;

4-İç organlarda oluşabilecek kanserojen hücre riskini binde birlere indirgediği.Lütfen yediğimiz tüm zeytin çekirdeklerini atmayıp yutalım.

ÖNEMLİ NOT: Zeytin çekirdeklerinin ögütülmesine ihtiyaç yoktur.

kaynak

soğan kabuğu ile zayıflama soğan kabuğu nedir soğan kabuğu faydaları soğan kabuğu ne işe yarar

Soğanın özünü çıkarmak için; öncelikle soğanı 4 eşit parçaya bölüp tencereye kaynatmak için atiyoruz. Üzerine su ilave edeceğiz fakat bu eklediğim su ne az ne çok olması gerek. Yaklaşık 10 dk süren kaynama işlemi bittiğinde bir bardak kalacak şekilde ayarlanmalıdır.

Su boz renkte olması gerekir.
Daha parlak saçlar için: Soğanda bulunan kükürt baş derisini besler ve saçların pırıl pırıl parlamasını sağlandığı görülür.


Sivilceler:Sivilceleriniz için orta boy soğanın baş kısmına vurarak parçaladıktan sonra kabuğu ile beraber cam bir kavanoz içindeki 1 litre ılık suya koyarak bir gece beklettikten sonra sabah aç karnına 1 su bardağı bu sudan içmeniz öneriliyor.

[2]
Soğan SUYU KÜRÜ : Soğan, çok besleyicidir , doğal bir antibiyotiktir. Ayrıca, soğan suyu iyi bir idrar söktürücüdür… Soğan suyunun zayıflamaya yardımcı olduğu ise pek bilinen bir şey değil. Zayıflamayı sağlayan, soğanın idrar söktürücü olması.[2]

[3]

Soğan Suyu Çorbası:Bütün malzemeleri çorba şeklinde pişirin. Soğan çorbası yapılırken kesinlikle YAĞ kullanmayın.
Malzemeler

-6 adet soğan,
-yarımşar kilodan iki çeşit sebze
-yağsız et suyu
-Limon, baharat

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz