MESAFE
MESAFE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SERDAR ORTACLA HAYAT GUZEL


Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

zayiflama yontemleri

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1zayiflama yontemleri  Empty zayiflama yontemleri Salı Şub. 01, 2011 3:16 pm

dejavu

dejavu
Co-Admin
Co-Admin

zayiflama yontemleri  Ender-Sara%C3%A7-Zay%C4%B1flama-%C3%87ay%C4%B1 zayiflama yontemleri  Zayiflama3

Gerçekten haftada 4-5 kilo verilir mi?
Literatürde ve diğer tüm bilimsel kaynaklarda kilo kaybı hızının haftada, vücut ağırlığına göre orantılı olarak ortalama 0,5-1 kilo arasında olması önerilir. Bu nedenle diyet sırasında hızlı bir şekilde büyük kilolar veriliyorsa, burada aşırı su ve kas kaybı söz konusudur. Vücut kaybettiği suyu hemen geri alır, fakat kaybedilen kas yüzünden yavaşlayan metabolizmanı z yüzünden, diyet bitince kilo alma adayı haline gelirsiniz.
Kilo verememenizin veya çok hızlı verip sonra almanızın sebebi metabolizma ölçülmeden yapılan diyet olabilir mi?
Evet, olabilir. Kısa veya uzun sürelerle kişiye özel olmayan, hatalı veya düşük enerjili diyetlerin yapılması nedeniyle yaşanan kas kayıpları yavaşlayan metabolizmanı z, "diyet" (Diyet değil beslenme eğitim süreci olarak bakılmalı, bittiğinde yaşam şekli haline getirilerek koruma programına geçilmelidir. ) bitince sizi kilo alma adayı yapar.
Aç kalırsam, az yersem ve öğün atlarsam (kahvaltıyı geç yapmakla) kilo verebilir miyim?
Bu yorumun cevabı kesinlikle kocaman bir "hayır"dır. Çünkü ara öğün atladığınızda kan şekeri dengeniz bundan olumsuz etkilenebilir. Bunu alışkanlık haline getirdiğinizde, hem sonraki öğünde daha fazla besin tüketirsiniz, hem de uzun süre herhangi bir besin tüketilmediği için, vücut sinyaller yollayıp kendini korumaya alır ve bir sonraki öğünü depolama eğilimi gösterir. Mucizeler yok diyorsunuz ama tek tip beslenme ile çok kilo verilebildiğine şahit oluyoruz! Lahana çorbası, keten tohumu, meyve diyetleri, limon suyu vb. tek tip, şok diyetler veya bir besinin mucizevi hale getirilmesi yanlış uygulamalardı r. Tek tip beslenmede de hızlı kilo verilir, su-kas kaybı yaşanır ve metabolizma yavaşlar.
Sadece beslenme alışkanlıkları mı metabolizma hızını etkiler?
Hipotroiti olmak (Hipofiz bezinin az çalışması durumu), bazı antidepresan ilaçları kullanmak, günümüz teknolojisini de bahane ederek, az hareket etmek, metabolizma hızımızı azaltabilecek faktörlerdir. Kişiye özel diyette metabolizma hızı gerekli mi? Beslenme önerisi vereceğimiz zaman diyetin enerji miktarı; kişiye özel öneride bulunmanın temel bileşenlerinden belki de en önemlisidir. Enerji miktarına karar verdikten sonra, kişinin ihtiyaçlarına göre şekillenip bir beslenme programı önerilir. Fakat metabolizma hızı ölçülmeden verilen bir öneri kişiye özel kabul edilemez.
METABOLİZMA HIZINIZ YANLIŞ ÖLÇÜLDÜYSE NELER OLABİLİR?
Metabolizma hızınız eğer ölçülmediyse uyguladığınız diyet "Size Özel" olarak değerlendirilemez. Formülle hesaplanan metabolizma hızına göre hazırlanan diyetle kilo vermeniz, şansa bağlıdır. Dergiden, internetten bulduğunuz veya kendi kendinize yaptığınız diyetlerdeki gibi, size verilen diyette de enerji miktarı hatalı olabilir. Metabolizma hızı ölçülmeden, deneme-yanılma yöntemiyle kilo vermiş oluyorsunuz. Oysa ki diyet denenmemelidir. Eğer metabolizma hızınız, oksijen tüketiminizle bilimsel temelde tesbit edilmediği için düşük enerjili bir diyet uyguluyorsanı z, hatalı olan bu diyet uygulaması nedeniyle metabolizma hızınız yavaşlayabilir. Uyguladığınız diyet yüzünden metabolizmanı z yavaşlamışsa, herhangi bir şok diyet uygulamışsanız maalesef "Kilo Alma Adayı" haline gelebilirsiniz.
En önemlisi ise uzun veya kısa sürelerle uygulanan aşırı düşük enerjili diyetler, şok diyetlere benzer şekilde gelecekte, kilo almanız dışında;
a) Diyabet,
b) Hipertansiyon,
c) Kalp hastalıkları gibi kronik rahatsızlıklar,
d) Yetersiz beslenme nedeniyle bazı kanser türlerine davetiye çıkarabilir.

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz