MESAFE
MESAFE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SERDAR ORTACLA HAYAT GUZEL

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

yemis tatlisi/aydin yoresi

3 posters

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1yemis tatlisi/aydin yoresi Empty yemis tatlisi/aydin yoresi Paz Eyl. 19, 2010 8:23 am

dejavu

dejavu
Co-Admin
Co-Admin

Yemiş Tatlısı

Malzemeler:
- 400 g kuru incir (Yemiş)
- 1,5 kahve fincanı toz şeker
- 750 ml süt

Yapılışı:
1. Kuru incirleri yıkayıp fazla küçük olmayacak şekilde doğrayın. Tencereye alın, üzerini 1 parmak geçecek kadar su doldurun.
2. Tencereyi ocağa alıp arasıra karıştırarak incirler hafifçe yumuşayana dek pişirin. Biraz dişe gelir kıvamdayken (tadarak anlıyoruzyemis tatlisi/aydin yoresi Smile şekeri ilave edin. Babaanneme "zaten tatlı olmaz mı bu, şekersiz yapsak?" dedim ama olmazmış efendim..
3. İncirler yumuşayınca ocağı iyice kısın, başka bir yerde sütü ısıtmaya başlayın. Süt kesinlikle kaynamayacak ama sıcak olacak (yoksa tatlının içinde kesilirmiş). Sıcaklığı ağzınızı hafif yakacak ama haşlamayacak kadar olmalı. Babaannem aynen böyle tarif etti!

4. İncirleri ocaktan alın, 1-2 dk bekleyip sütü ilave edin, karıştırın. Soğuttuktan sonra servis yapın

2yemis tatlisi/aydin yoresi Empty Geri: yemis tatlisi/aydin yoresi Paz Eyl. 19, 2010 8:47 am

SeRDaR aSiGi

SeRDaR aSiGi
Admin
Admin

ulkerim hazirliklar baslamis ha.eline saglik

http://www.mesafe.forummum.com

3yemis tatlisi/aydin yoresi Empty Geri: yemis tatlisi/aydin yoresi Paz Eyl. 19, 2010 9:45 am

dejavu

dejavu
Co-Admin
Co-Admin

merak ettim sadece ya yemis tatlisi/aydin yoresi Icon_razz

4yemis tatlisi/aydin yoresi Empty Geri: yemis tatlisi/aydin yoresi Paz Eyl. 19, 2010 2:07 pm

SeRDaR aSiGi

SeRDaR aSiGi
Admin
Admin

tabi cnm

http://www.mesafe.forummum.com

5yemis tatlisi/aydin yoresi Empty Geri: yemis tatlisi/aydin yoresi Paz Eyl. 19, 2010 2:50 pm

by huzun

by huzun
Kral Üye
Kral Üye

:)

6yemis tatlisi/aydin yoresi Empty Geri: yemis tatlisi/aydin yoresi Paz Eyl. 19, 2010 3:21 pm

dejavu

dejavu
Co-Admin
Co-Admin

yemis tatlisi/aydin yoresi Icon_razz yemis tatlisi/aydin yoresi Icon_razz

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]